divendres, 12 d’octubre del 2012

Paranoia nacional


Avui dia 12 d’octubre, dia de la Hispanidad, dia festiu per a tot l’Estat Espanyol, un dia en que es celebra el brutal genocidi dels colonitzadors espanyols a les amèriques, ara convertit en el dia de l’orgull espanyol.
Els periodistes de les diferents cadenes de televisió treballen d’una manera frenètica, preparant un telediari molt especial, perquè el telediari d’avui no ha estat un telediari normal. Les notícies sobre “radicals nacionalistes” omplin els espais buits dels programes, i el periodista afirma com els nacionalistes catalans o bascs provoquen disturbis. Fan gala de la seua gran retòrica periodística i usen gran quantitats de sinònims (nacionalista, separatista, soberanista...), o manipulen – amb molta traça – les imatges que trauen. De qualsevol manera ens “fan veure” com en un dia tan important com el d’avui els nacionalistes ho esguerren tot, car nacionalistes els altres. Després de les notícies “dolentes” o agressives treuen la gloriosa desfilada militar, on el rei - o el que queda d’ell – passa revista a les tropes que, teòricament, garanteixen la nostra seguretat. “La desfilada més austera que mai ha hagut” resen els periodistes, “el rei ha passat revista a peu, no en cotxe” els titulars ho exposen en gran. Suposades milers de persones han acudit a aquesta gran manifestació d’unitat i austeritat. Banderetes espanyoles onejant, càntics tan ingeniosos com “Yo soy espanyol, espanyol...” sonen de fons, la veu del reporter passa a un segon plànol, no fan falta paraules. Una manifestació a Barcelona defensant que els catalans també són espanyols, on uns quants manifestants d’ideologia neonazi que no formaven part de la manifestació, asseguren els reporters, agredeixen a un jove que portava una estelada, suposadament per a cremar-la.
Immediatament després d’aquestes notícies tan ben treballades, parlen d’economia, OH! Vaja, avui tenim bones notícies! Sí estava clar... “España va bien, que orgulloso de ser español
Després d’aquest resum totalment subjectiu - jo no presumisc de ser objectiu – m’agradaria incitar a la reflexió, avui, un 12 d’octubre un dia com qualsevol altre per a totes aquelles persones que no ens sentim representants amb eixa bandera del “plus ultra” els telediaris ens mostren com els nacionalistes, perifèrics, no hi ha altre causen problemes mentre que els “no nacionalistes” mostren una visió unificadora i pacífica, aquestes visions em semblen repulsives, ens intenten manipular i mostren a la gent que no té les idees molt clares una visió que no és veritat aprofitant que tenen la credibilitat de ser una cadena de televisió que “és” objectiva.

Symbad 

3 comentarios:

  1. A tu en lo de la independència de catalunya te han vengut la moto!! Si no te agrà Espanya veste'n i no incordies.

    ResponElimina
  2. Ah! ja m'agradaria poder anar-me'n però l'estat no ens deixa... No m'han venut la moto, el ser o no idependentista no és cosa de poc temps, meditem el que ens diuen, ho "moderem" i si ens pareix bé, doncs ho acceptem, no és tan fàcil vendre la moto... ah i no veig com estic "incordiant" ací... més bé molestes tu...

    ResponElimina
  3. molt bon article Symbad totalment d'acord vergonya i paranoia d'estat.

    ResponElimina

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons